måndag 29 november 2010

Recept på Vörtbröd! med nötter och fikon!!!!!!!!!

1 limpa.
2 dl fullkornsmjöl av dinkel.
4 dl siktat dinkelmjöl.
1 dl rågkross.
2 tsk bikarbonat.
1 tsk salt.
4 msk vörtmix.
1 dl hela hasselnötter.
150 g torkade fikon i bitar.
1 dl russin.
3/4 dl mörk sirap
2 dl filmjölk
2 dl porter.
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda i sirap, filmjölk och porter.
2. Häll den lösa degen i en smord avlång
brödform som rymmer cirka 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka
1 timme. Känn med en provsticka
att brödet är genomgräddat.
Stjälp upp brödet och låt det
svalna under bakduk.
Servera med skinka och senap.
Jag smakade en brödbit nyss och
det var riktigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar