torsdag 7 januari 2010

Lagade mat med Jonathan idag

Idag lagade jag mat med Jonathan!
Vi lagade köttfärssås!
Betyg: *****
Nyttighet: ****
Både gott, nyttigt och speciad.
Gör gärna om den igen.
Har ju receptet och den är så enkel att
göra.
Recept för 2 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
margarin eller smör
2 hekto köttfärs
1 köttbuljongtärning
torkad basilika
salt
svartpeppar.
Instruktioner
1.Skala löken
2.Hacka löken
3.Skala vitlöksklyftorna
4.Pressa vitlöksklyftorna med vitlökspressen
5.Öppna burken med de krossade tomaterna
6.Ställ stekpannan på spisen
7.Klicka en tesked margarin eller smör i stekpannan
8.När margarinet eller smöret smält lägger du i den
hackade löken och den pressade vitlöken
9.Fräs lökhacket och vitlöken 1 minut
10.Lägg köttfärsen i stekpannan
11.Mosa sönder köttfärsen med trägaffeln.
12.Häll de krossade tomaterna i stekpannan med köttfärsen
13.Smula sönder buljongtärningen över köttfärsen
14.Strö 2 teskedar torkad basilika över köttfärsen
15.Koka köttfärsröran under lock i 5 minuter
16.Rör om med trägaffeln
17.Efter 5 minuter tar du av locket på stekpannan
18.Och kokar ytterligare 10 minuter
19.Smaka av köttfärsen med salt och svartpeppar
tills du får en god smak.
20.Servera köttfärssåsen till spaghetti eller nudlar
Riven parmesanost är gott till pasta eller nudlar med köttfärssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar