torsdag 20 januari 2011

Gjorde en kannongod kyckling och pastasallad idag ; D!

Här kommer det ett medelhavsinspererat recept.
För 4 portioner.
4 kycklingfileer
marinad till kycklingen
3 msk olivolja
1 vitlök
1 msk honung
salt och peppar.
Apelsin och senapsdressing
1 schalottenlök
1 och 1 halv dl olivolja
1 halv dl balsamvinäger
1 msk konentrerad apelsinjuice eller saften ifrån apelsin
2 tsk dijonsenap
1 halv tsk socker
salt och peppar
250 g torr pasta
1 dl rostade valnötter
4 babysalladshuvuden
100 g kryddstark salami
eventuellt 1 liten spansk chilipeppar.
100 g marinerad kronärtskocka
2 apelsiner
1 grön paprika
1 lök eventuellt silverlök
100 g stora vita bönor
1. Blanda ihop pressad vitlök,
honung, salt och peppar.
2. Marinera kycklingen i minst 30 minuter
innan tillagning.
Stek kycklingen i olivolja och ställ åt sidan.
3. Finhacka schallottenlöken och blanda samman
apelsindressingen.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan och skölj den i kallt vatten.
6. Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen
blir bruna men inte brända.
7. Dela salladshuvudena på längden
i fyra kvartar.
8. Skär salamin i skivor och finhacka chilipepparn.
9. Dela kronärtskockan i bitar.
10. Skär av skal och det vita på apelsinerna.
11. Skär försiktigt ut fileer.
12. Blanda alltihop med paprika och lök
skurna i ringar samt bönor.
Servera med rött vin eller öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar