fredag 26 februari 2010

Hjälpte mamma med att laga mat idag!

Idag hjälpte jag mamma med att laga mat!
Fiskgratäng!
Recept kommer här!
4 portioner Tid ca 45 min.
Ugn 175/200 grader
Tina ev fryst fisk.
Skala och hacka moroten fint.
Smörj en ugnssäker form med lite smör.
Lägg i lök och morotshacket och lägg på
vikta fiskfileer.
Salta och peppra.
Smält resten av smöret i en kastrull
och vispa mjölet.
Häll i mjölk och grädde
lite i taget, låt det koka upp emellan.
Koka i 5 minuter.
Häll i saft och rivet citronskal
) bara det gula),
dill, smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 minuter.
Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen
till 225 grader och slå på grillen de sista 5 minuterna.
Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera dem med
lite dill strax före servering.
Servera med kokt pressad potatis eller potatismos,
kokta grönsaker, t.ex grön sparris, sockerärtor
ärtor, broccoli eller en sallad.
500-600 färsk eller fryst fiskfile,
t.ex sej, kolja, hoki, alaska
pollock eller torsk,
1 morot
1 halv rödlök
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
2 dl grädde
1/2 citron,
saft och skal
1 dl hackad dill
500 gram räkor
oskalade
dill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar