fredag 20 mars 2009

Idag åt vi Kardemummakyckling

Idag åt vi Kardemumakyckling
Betyg: 5
Recept
1/1/2 tesked kardemummafrön
600 gram kycklinglårfileer
1/2 tsk salt
1/2 tesked chilipulver eller chilifrukt
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpure
1/1/2 dl naturell youghurt
1/2 dl vatten
1.Lägg kardemummafrön
i morteln och stöt dem till små smulor
2.Häll olja i en stekpanna
med höga kanter och sätt plattan
på medelstark värme,
vänta ett par minuter tills pannan
blir varm.
3.Lägg undan en femtedel
av kardemumman och lägg resten
i stekpannan.
Rör om och fräs kardemumman i 1-2 minuter.
4.Lägg i kycklingfileerna och salta.
Stek kycklingen så att den får färg
runt om på alla sidor, men
den behöver inte alls vara
genomstekt bara lite gyllenbrun.
5. Lägg i chili, gurkmeja och tomatpure
och rör om ordentligt så att
alla bitarna blir ordentligt kryddade
6.Häll i youghurten och vattnet
och rör om.
Sänk värmen och låt såsen
bubbla lite stillsamt,
sätt på ett lock och låt alltihop
koka i 15 minuter.
7.När det är klart,
rör om igen,
var inte orolig om såsen ser
ut att ha skurit sig!
Strö över den sista kardemumman
och servera med ris eller bröd
och gärna en sallad eller någon grönsak till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar